افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پسر ۱۵ ساله، هکر‌۱۰۰ تلفن همراه‌بود

  • کد خبر: ۵۷۸۵۳
  • ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۲
پسر ۱۵ ساله، هکر‌۱۰۰ تلفن همراه‌بود
پسر نوجوان که برای کنجکاوی، در فضای مجازی به اقدامات مجرمانه دست می‌زد، دستگیر شد
محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ دختر پانزده ساله با مادرش به پلیس فتای شهرشان می‌آید. مادر به جای دخترش که خجالت می‌کشید صحبت کند، از فردی ناشناس شکایت می‌کند که گوشی تلفن همراه دخترش را هک کرده است. زن جوان در پاسخ به اینکه از کجا متوجه هک شدن گوشی دخترش شده است، اعلام می‌کند که آن‌ها چند روز قبل متوجه می‌شوند برنامه روبیکا روی گوشی تلفن همراه دختر نصب شده و فردی به جای دختر پانزده ساله اش با دوستان او چت کرده است. این درحالی بود که آن‌ها اصلا روبیکا را روی گوشی نصب نکرده بودند.
با شکایت مادر و دختر، بررسی‌های تخصصی و فنی گروهی از کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی بر روی پرونده شروع می‌شود. مأموران ابتدا با دراختیارگرفتن گوشی، تحقیقات فنی و تخصصی بر روی آن را آغاز می‌کنند.


کشف یک بدافزار

احتمال اولیه، نصب یک بدافزار بر روی تلفن همراه بود که نتایج بعدی نیز این موضوع را تأیید کرد. کارشناسان با بدافزاری بر روی گوشی روبه رو شدند که پس از نصب از سوی فردی ناشناس، آیکون آن از فهرست نرم افزار‌ها حذف شده بود، اما فعالیت این بدافزار پابرجا بود.
از آنجا که فرد تا اقدام به نصب بدافزار نکند، هیچ فردی امکان دسترسی به گوشی او را ندارد، مأموران دامنه تحقیقاتشان را پیرامون فعالیت‌های اخیر شاکی که تلفن همراه را برای استفاده از شبکه آموزشی شاد در اختیارش گذاشته بودند، گسترش دادند.

بررسی‌های فنی درنهایت نشان داد که دختر پانزده ساله در یک گروه تلگرامی بر روی یک لینک آلوده با عنوان نرم افزار دوست یابی کلیک کرده و اجازه نصب این نرم افزار را داده است، اما نرم افزار نصب نشده و او نیز بی خیال ماجرا شده است، غافل از اینکه فردی ناشناس از طریق این لینک آلوده به همه محتویات گوشی او دسترسی یافته است.


یکی درمیان ۸۲ میلیون نفر

بی احتیاطی دختر نوجوان بر اثر ندانم کاری، به پرونده‌ای در پلیس فتا تبدیل شده بود، اما سخت‌تر از آن ردزنی یک شیاد در میان ۸۲ میلیون ایرانی بود، کاری سخت و طاقت فرسا که مستلزم یک عملیات پیچیده و فنی در بستر سایبری بود، اقدامی که کارشناسان پلیس فتای شهرستان درگز آغاز کردند.
بررسی‌های شبانه روزی گروهی از کارشناسان با تمرکز ویژه بر روی پرونده، درنهایت مأموران را به یک شماره تلفن رساند که این اقدام مجرمانه با استفاده از این شماره انجام شده بود.
مأموران در تماس با این شماره به خانمی جوان از اهالی نیشابور رسیدند. این زن جوان که متهم به مزاحمت در فضای مجازی بود، در پاسخ به صحبت‌های مأموران اظهار بی اطلاعی کرد. او که متوجه منظور کارشناسان پلیس فتا نمی‌شد، به مقر این پلیس در شهرستان نیشابور هدایت شد.


پانزده سالگی پردردسر

زن جوان با حضور در مقر پلیس فتای نیشابور که متوجه ماجرا شده بود، اعلام کرد که خط تلفن همراه به نام اوست، اما در اختیار پسر پانزده ساله اش است تا با استفاده از اینترنت آن، درس هایش را در شبکه شاد پیگیری کند.
با دعوت این مادر و پسر به پلیس فتا، پسر پانزده ساله متعجب از عملکرد پلیس که توانسته بود او را شناسایی کند، به جرم خود اعتراف کرد.
پسر نوجوان درباره اینکه چطور این روش را آموزش دیده است، گفت که در شبکه‌های مجازی هنگام چت با پسری دیگر، این فرد ناشناس به او بدافزاری را معرفی کرده است که می‌تواند به گوشی شهروندان دیگر نفوذ کند. او نیز با انتشار لینکی آلوده در فضای تلگرام با عنوان نرم افزار دوست یابی، گوشی‌های تلفن همراه را هک می‌کند.


هک ۱۰۰ تلفن همراه

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی درباره جزئیات این پرونده و چگونگی نفوذ به گوشی شهروندان بیان کرد: در این ماجرا پسر نوجوان لینک آلوده را با عنوانی فریبنده در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کند که پس از بازکردن لینک از سوی افراد مختلف، بلافاصله بدافزار روی گوشی آن‌ها نصب و آیکون آن نیز ناپدید می‌شده است. با این شگرد، این فرد به محتویات گوشی تلفن همراه افراد دست می‌یافته است.
سرهنگ جواد جهانشیری با اشاره به اینکه متهم تاکنون به ۱۰۰ فقره هک گوشی تلفن همراه اعتراف کرده است، تصریح کرد: انگیزه این متهم کم سن وسال از هک کردن گوشی تلفن همراه شهروندان فقط سرگرمی و کنجکاوی بوده است.


مراقب لینک‌های آلوده باشید

وی با بیان اینکه معمولا افراد شیاد با لینک‌های اغواگرانه همچون شارژ ارزان یا رایگان، نرم افزار صیغه یابی، کاریابی و... اهداف شومشان را پیش می‌برند، از شهروندان خواست که برای دانلود هرگونه نرم افزاری به هیچ عنوان به فضای مجازی اعتماد نکنند و فقط از طریق سایت‌های معتبر نرم افزار‌ها را دانلود کنند. جهانشیری با اشاره به معرفی این نوجوان به مقام قضایی برای رسیدگی به جرمش اظهار کرد: از اقداماتی که می‌تواند جلو نفوذ افراد به نرم افزار‌های نصب شده بر روی گوشی را بگیرد، رمزگذاری بر روی آن هاست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->